Formkon digitaliserer for at fortsætte fremgangen

Formkon har investeret 1,5 mio. kr. i digitalisering. Med vejledning fra Erhvervshus Midtjylland har Formkon fået støtte fra SMV:Digital. Det nye it-system sikrer effektivitet, overblik og gearer Formkon til mere vækst.

Trods urolige tider på verdensmarkedet vokser både omsætningen, eksporten og antallet af medarbejdere i metalvirksomheden Formkon. 55 medarbejdere fremstiller prototyper i primært aluminium og magnesium, og en stor del af produktionen ender udenfor landets grænser. For at stå endnu bedre rustet i fremtiden har Formkon investeret ca. 1,5 mio. kr. i digitalisering. På opfordring af den tilknyttede virksomhedskonsulent i Erhvervshus Midtjylland, som er en værdsat sparringspartner for adm. direktør Peter L. Hjelm, har virksomheden sendt og fået godkendt en ansøgning til SMV:Digital.

Medfinansiering af vores udgifter til de eksterne konsulenter var medvirkende til, at vi kastede os over så stor en investering. Det betyder meget at føle sig på sikker grund med sådan en investering, og det har jeg gjort”, siger Peter L. Hjelm. Efter måneders koncentreret it-fokus og konsulenter på sidelinjen er det nye it-system ved at blive finpudset efter en vellykket test. Om et par måneder er systemet toptrimmet til en travl hverdag, og direktøren er begejstret for forløbet.

Jeg er ikke it-uddannet men håndværker, så vores vidensgrundlag var ikke nok til at lave en vurdering af mulighederne hos de forskellige it-udbydere. Heldigvis kunne vi hente hjælp via Erhvervshus Midtjylland, og det har været rigtig, rigtig godt”, påpeger Peter L. Hjelm. Umiddelbart kan det føles uoverskueligt at komme fra en beslutning om, at et nyt it-system er nødvendigt, til at vælge hvilket et, der passer bedst til virksomhedens behov, understreger han.

Derfor var første skridt et for-projekt, som kortlagde Formkons forventninger og krav plus it-løsninger fra tre leverandører. ”Forprojektet sikrede, at jeg var helt tryg ved, at vi valgte den rigtige løsning. De eksterne konsulenter, vi valgte, har meget kvalificeret guidet os gennem hele processen og bidraget til at engagementet i digitaliseringen er sivet ned gennem organisationen”, fremhæver Peter L. Hjelm.

Formkon breder sig over 6000 m2, som er fordelt på to fabrikker, der blev fusioneret i 2016. Med digitaliseringen bliver Formkon for alvor én virksomhed. “Vi får en fælles platform, som vil effektivisere ved at spare tid og skridt. Fremover kan alle medarbejdere hurtigt få overblik over, hvor langt et projekt er, ved at slå op i systemet. Og overblikket giver os en bevidsthed om, hvad vi tjener pengene på”, siger Peter L. Hjelm. Formkon er nu klædt endnu bedre på til forsat at klare sig godt i den benhårde konkurrence.

Læs mere om Formkon herVil du vide mere om dine muligheder?

Så kontakt dit Erhvervshus