Rådgiver via SMV:Digital gav it-slagplan til vacciner

Med 100.000 kr. fra SMV:Digital kunne Immunitrack hyre en privat rådgiver, der forstod de komplekse it-systemer og kunne lægge en plan for dokumenthåndtering og en ny brugerflade til forskere.

Biotekvirksomheden Immunitrack stod i foråret 2019 med det problem, at deres it-systemer og produktion ikke var gearet til den vækst i opgaver, de havde.

Det var simpelthen for besværligt at overlevere data mellem arbejdsenheder og personer i laboratoriet, der er eksperter i de forskellige dele af processen. 

Immunitrack er en lille virksomhed med otte fuldtidsansatte samt nogle konsulenter, der holder til på 4. salen i en kontorbygning på Østerbro i København. Virksomheden er seks år gammel og havde i 2018 et overskud på 1,7 millioner kroner.

Virksomheden fungerer som et laboratorium, der udfører forskning for medicinalselskaber. Den producerer reagenser og forskningsværktøjer, der kan forudse immunforsvarets reaktion på eksperimentelle lægemidler.

It-system skal træne algoritmer
It-systemerne er komplekse. De skal kunne simulere, håndtere og bearbejde forskellige stoffers indvirkning for at se, hvordan en mulig vaccine påvirker menneskers immunforsvar. Blandt andet skal it-systemerne træne algoritmer til selv at regne bivirkninger ud:

"Jeg havde en dialog med Erhvervshuset fra et tidligere program, så konsulenten foreslog os at se på SMV:Digitals muligheder for at få tilskud på 100.000 kr. til at købe ekstern rådgivning for" siger adm. direktør Stephan Thorgrimsen, Immunitrack Aps.

Mødte rådgiver i Palo Alto
Den slags rådgivning, som Immunitrack havde brug for, hænger ikke på træerne, så virksomheden fandt selv en dansk it-ekspert under en studierejse i Palo Alto, der forstod teknikken og havde kompetencerne. 

"Ham fik vi optaget i SMV:Digitals database over godkendte rådgivere, og han har i flere perioder siddet hos os fra maj til september 2019 og udviklet planerne, som vi nu er i gang med at føre ud i livet", siger Stephan Thorgrimsen.

Datamodel til web for forskere 
Den eksterne rådgiver har afdækket funktionelle krav og udviklet en plan for en datamodel til et nyt websystem, hvor forskere i lægemiddelvirksomheder kan gå direkte ind i Immunitracks systemer.

Her vil de kunne følge og arbejde videre på opgaver, der er i gang. I dag skal Immunitracks medarbejdere hjælpe manuelt i den anden ende.

Rådgiveren har også udarbejdet en behovsanalyse for et internt dokumenthåndteringssystem til blandt andet lagerstyring, og der er lavet en plan for forretningsprocesser, så virksomheden kan overholde GDPR-regler. Endelig er der lavet en plan for bedre sikkerhed mod hacking.


Vil du vide mere om dine muligheder i SMV:Digital?


Kontakt Erhvervshus Midtjylland