Tablets får effektiviteten op

OKM har investeret knap 1,5 mio. kroner i digitalisering. Investeringen er tjent ind på kun tre år og bidrager til en bedre bundlinje, konkurrenceevne og effektivitet, siger direktør Kristian Kvistgaard-Persson.

Ny teknologi har gjort maskinfabrikken OKM A/S i Tønder toptunet til fremtiden. Produktionen er stort set papirløs, for alting er registreret på tablets, som de 26 medarbejdere i dag har som deres vigtigste arbejdsredskab.

Omsætningen er vokset med samme antal medarbejdere. Vi er nu mere konkurrencedygtige, og kvalitetssikringen er styrket”, siger Kristian Kvistgaard-Persson, der er direktør og en af de nu tre medejere.

Processen blev startet for tre år siden i samarbejde med Syddansk Universitet, den lokale it-forretning og Alexandra Instituttet, som har udviklet en app specielt til tids-registrering på OKM.

Vi styrede selv projektet, som blev skudt i gang af OKMs grundlægger Robert Okholm, fordi vi manglede viden om indtjeningen i vores forretning. Nu har vi et klart overblik over alle led lige fra tilbudsgivning til fakturering”, siger Kristian Kvistgaard-Persson

Tablets registrerer løbende tidsforbruget fra medarbejdere og maskiner og er et vigtigt værktøj til at planlægge smart produktion. Et stryg med fingeren på deres tablet sikrer medarbejderne adgang til alle vigtige data. De kan se alt f.eks. 3D-tegninger, som kan roteres 360 grader.

Det betyder langt færre fejl. Samtidig har vi al den data, vi skal bruge i det videre forløb, og sporbarheden er lettere. Det er i dag et krav fra nogle kunder, som vi nu kan leve op til”, påpeger direktøren.

En ny stor kunde er kommet til på den konto.

”Kundens krav til sporbarhed og dokumentation kan vi let levere, for alle oplysninger er lagret på vores tablets. Det har været et afgørende parameter for kunden”, fremhæver Kristian Kvistgaard-Persson.

Nogle medarbejdere har været mere begejstrede end andre over digitaliseringen, men alle var indstillet på et spring ind i den digitale verden.

I dag er vores medarbejdere topmotiverede og har fået meget mere selvtillid i forhold til selv at løse opgaverne”, fortæller direktøren.

Udover information om hvor indtjeningen er bedst, har OKM fået en lang række sidegevinster.

Vi har absolut opnået rigtig meget. Også mere end vi havde regnet med. Nu har ledelsen en række data, vi kan manøvrere efter. Det er en stort plus, og vi opdager løbende nye forbedringer, som digitaliseringen gør mulig”, siger han.

Vil du vide mere om dine muligheder?

Så kontakt dit Erhvervshus