En skarp, digital trio udgjorde finalisterne til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2020 

Billig-Arbejdstøj.dk, Ebbes Kleinsmedie og The Survey Association dystede om Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2020. Vinderen blev udpeget af regeringens SMV:Board, som står i spidsen for SMV:Digital og annonceret af Erhvervsminister Simon Kollerup

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling er en hyldest til de små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig. Finalefeltet udgøres af tre virksomheder, der alle har gennemgået en omfattende digital udvikling med inspirerende resultater til følge. Samtidig er der i udvælgelsen af finalisterne lagt vægt på virksomhedernes inddragelse af medarbejdere og deres udvikling i digitaliseringsprocessen.

Formand for SMV:Boardet Dorte Zacho Martinsen:

”Finalisterne til prisen for Årets digitale SMV:Omstilling er meget forskellige, men de er alle stærke foregangseksempler på, hvordan digitalisering kan skabe udvikling og vækst i en virksomhed, men også være med til at skabe bedre jobs. Samtidig viser deres digitaliseringsprojekter med tydelighed den øgede fleksibilitet som ny teknologi bidrager med i en tid, hvor markedssituationen kan ændre sig fra dag til dag. Ved at fremhæve og hylde de tre finalister håber vi, at de vil inspirere flere små og mellemstore virksomheder til at prøve kræfter med digitalisering.”

De tre finalevirksomheder har gennemført en række forskellige digitale omstillingsprojekter. Billig-Arbejdstøj.dk er placeret i Midtjylland og sælger arbejds-, fritids- og sportstøj over egen webshop. Med implementeringen af et nyt højteknologisk robotlager har virksomheden øget lagerproduktiviteten med 275% samtidig med, at tilfredsheden er steget hos kunderne. 

Se præsentationsvideoen af finalisten Billig-Arbejdstøj.dk


Den anden finalist, Ebbes Kleinsmedie, er beliggende uden for Roskilde og producerer materialer til elevatorer. Virksomheden har gennemgået en større transformation fra at have haft mange manuelle processer, og gentagne indtastninger af de samme data, til nu at anvende et nyt digitalt ordresystem, hvormed data blot indtastes én gang og samles på hver enkelt ordre. Dette har frigjort væsentlig tid fra administrative opgaver samtidig med, at omsætningen er steget med 10%.

Se præsentationsvideoen af finalisten Ebbes Kleinsmedie


The Survey Association, som er den tredje finalist, holder til i København og servicerer rederier og forsikringsselskaber ifm. skibsulykker. Efter et ejerskifte i 2017 har virksomheden digitaliseret sin forretningsmodel, hvormed virksomheden er gået fra at være tabsgivende til nu at være profitabel på blot tre år. Digitaliseringen er sket med implementering af to nye platforme, som bl.a. gør det muligt for besigtelsesfolk at inspicere skibe digitalt. Dette har skåret markant i virksomhedens CO2-aftryk og betydet, at de nu kan levere produktet hurtigere til kunden.

Se præsentationsvideoen af finalisten The Survey Association

Vinderen af Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2020 kåres af erhvervsminister Simon Kollerup i det nye år. 


Kender du en virksomhed, der har gennemført en omfangsrig digital omstilling, som har skabt imponerende resultater? 

Så kunne virksomheden være kandidat til at blive indstillet til næste år. Send os gerne et tip herunder, så vender vi tilbage, når indstillingsmaterialet til Årets Digitale SMV:Omstilling 2021 er klar. 

Tip os om en imponerende, digital omstilling